В Україні запровадять премію за внесок у забезпечення розвитку кримськотатарської мови

Джерело: Мінреінтеграції

В Україні запровадять премію за особливий внесок у забезпечення розвитку кримськотатарської мови.

Уряд ухвалив постанову “Про премію Кабінету міністрів України за особливий внесок у забезпечення розвитку кримськотатарської мови”. Нею передбачено, що кожного року буде присуджуватися до 20 премій у розмірі 50 тисяч гривень кожна.

Проєкт акта був напрацьований за результатами засідань Національної комісії з питань кримськотатарської мови.

Документ розробила Державна служба з етнополітики та свободи совісті у межах реалізації Стратегії розвитку кримськотатарської мови на 2022-2032 роки, яка була схвалена урядом 23 лютого 2022 року.

Премію та відзнаку надаватимуть тим, хто сприятиме розвитку і популяризації кримськотатарської мови.

Протягом дня, 28 вересня, армія РФ здійснила 62 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 130 вибухів. 

Букви підготували підбірку різноманітних фільмів, які вийдуть на екрани вже в жовтні.

Речник Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії (EDA) Ніколя Бідо заявив, що Швейцарія підтримує ініціативу Китаю та Бразилії щодо завершення війни в Україні, попри те, що Зеленський відкинув цей план.

Міністерство юстиції США відкрило кримінальні звинувачення проти трьох іранських оперативників, підозрюваних у зламі президентської кампанії Дональда Трампа та поширенні викраденої інформації в ЗМІ.

Служба безпеки ФСБ РФ заявила, що веде розслідування ще проти трьох іноземних журналістів за репортажі на території Курської області, яку зараз контролюють українські війська.