У небі над Україною знищено 14 ударних БПЛА

Джерело: Повітряні сили ЗСУ

У ніч на 17 березня силами та засобами протиповітряної оборони України знищено 14 ударних безпілотників.

Зазначається, що російські окупанти ударили 5-ма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині та Донеччині, двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Чернігівщині та 16-ма ударними БпЛА типу “Shahed” (райони пусків безпілотників – мис Чауда, Крим).

До відбиття повітряного нападу залучались зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил та Сухопутних військ, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

В результаті бойової роботи збито 14 “шахедів” у межах Одеської області.

В Україні триває 816-та доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 492 тисячі осіб.

На Бахмутському напрямку пілоти розрахунку ударного БПЛА “Вампір” прикордонного підрозділу “Фенікс” знищили ворожий склад боєкомплекту та уразили позиції і укриття загарбників.

У Виборзі Ленінградської області пролунали вибухи і почалася пожежа в районі місцевої нафтобази. На НПЗ у Слов’янську-на-Кубані також зайнялася пожежа, за попередніми даними через атаку безпілотників.

Російські війська, ймовірно, готуються до другого етапу наступальної операції на півночі Харківської області, яку планують розпочати після очікуваного захоплення ними Вовчанська.

19 травня в Саудівській Аравії відбувся “бій століття” між українським боксером, чемпіоном світу в надважкій…