В «Укргідроенерго» повідомили про ракетну атаку РФ на ДніпроГЕС

Джерело: Укргідроенерго

Вранці 22 березня війська РФ атакували ракетами Дніпровську гідроелектростанцію у Запорізькій області – найбільшу ГЕС України.

“Нелюди не заспокоїлись, зруйнувавши Каховську ГЕС, і тепер намагаються створити нову екологічну катастрофу, цинічно вдаривши по гідроспорудах ДніпроГЕС та плотині”, – мовиться у повідомленні.

На місці влучань зайнялась пожежа, яку станом на 8 ранку продовжують приборкувати рятувальники.

Також на місці працюють енергетики. ліквідовуючи наслідки ворожих ударів.

“Загрози прориву немає. Ситуація на плотині станції контрольована. Ми оперативно інформуватимемо про наслідки та подальшу ситуацію”, – наголосили в “Укргідроенерго”.

  • Під ранок 22 березня російські окупаційні війська завдали масованого удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основна ціль ворога – об’єкти енергетичної інфраструктури країни.

Біля Вовчанська Харківської області прикордонники знищили російський пункт пілотування безпілотників.

Міністерство торгівлі Китаю оголосило про введення санкцій проти трьох американських оборонних компаній, заборонивши їм імпорт та експорт, а також нові інвестиції в Китаї. Під санкції потрапили General Atomics Aeronautical Systems, General Dynamics Land Systems та Boeing Defense, Space & Security.

19 травня в Мадриді відбулася багатотисячна демонстрація з вимогою реформувати систему охорони здоров’я Іспанії.

В Україні триває 817-та доба повномасштабної війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 493 тисячі осіб.

В Угорщині двоє людей загинули і п’ятеро зникли безвісти після ймовірного зіткнення невеликого моторного човна з круїзним лайнером на річці Дунай.