В Одесі запроваджено стабілізаційні відключення: в області пошкоджено енергооб’єкти

Джерело: ДТЕК та голова Одеської ОВА Олег Кіпер

Внаслідок сьогоднішньої масованої атаки РФ по енергооб’єктах України пошкоджень зазнали енергетичні об’єкти Одещини, зокрема в Одесі запроваджено стабілізаційні відключення електроенергії.

“Внаслідок нічної масштабної атаки ворога по енергетичних об’єктах країни пошкоджень зазнали і енергооб’єкти Одещини. Через це, за розпорядженням НЕК “Укренерго”, в Одесі частково відбуваються стабілізаційні відключення”, – повідомив Олег Кіпер.

Наразі знеструмлено 53 тисячі абонентів електропостачання. Фахівці проводять відновлювальні роботи.

Крім того, внаслідок ранкової масованої атаки РФ по енергооб’єктах України екстрені відключення світла запроваджено також у Донецькій області.

“На Донеччині також відбуваються екстрені відключення світла за розпорядженням НЕК “Укренерго”. Причина: масована нічна атака ворога по обʼєктам енергетики”, – повідомили у компанії.

Додамо, що аварійні графіки відімкнень електроенергії також застосовані у Полтавській, Дніпропетровській та Сумській областях.

Як відомо, під ранок 22 березня російські окупаційні війська завдали масованого удару по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основна ціль ворога – об’єкти енергетичної інфраструктури країни. Влучання зафіксовані у низці областей.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…