Lego попросило поліціянтів не приховувати обличчя підозрюваних головами їх іграшок

Джерело: Los Angeles Times

Виробник іграшок Lego звернувся до поліцейського департаменту Мурріета округу Ріверсайд, штат Каліфорнія, із проханням припинити використовувати цифрові голови їхніх іграшок для приховування облич підозрюваних на фотографіях.

Фото: Murrieta Police Department

Цей запит виник після того, як департамент опублікував у соціальних мережах фотографію підозрюваних з обличчями, прихованими жовтими головами Lego, стверджуючи, що це зроблено відповідно до нового закону штату.

“Департамент поліції Мур’єти пишається своєю прозорістю для суспільства, але також поважає права та захист кожного, як це передбачено законом; навіть підозрюваних”, – йдеться у дописі.

У 2021 році законодавчий орган Каліфорнії ухвалив законопроєкт 1475, який забороняє місцевим правоохоронним органам публікувати фотографії підозрюваних у ненасильницьких злочинах. У відповідь на це поліцейське управління Мур’єти вирішило використовувати фотошоплені голови Lego для обходу цього положення.

Минулого року штат також прийняв закон AB 994, який передбачає видалення фотографій будь-яких підозрюваних з соціальних мереж протягом 14 днів без особливих обставин.

Лейтенант поліції Мурріети Джеремі Дюррант підтвердив, що компанія Lego звернулася до них із проханням припинити використання їхньої інтелектуальної власності. Він зазначив, що це була дружня розмова, а відомство повністю співпрацювало.

Дюррант раніше повідомив The Times, що департамент довгий час використовував різні методи приховування облич на фотографіях, і ця практика не є незвичайною.

Після того, як голови Lego перестали використовувати – поліція шукає інші способи публікації контенту, який зацікавить громадськість.

“Компанія Lego Group звернулася до нас і з повагою попросила нас утриматися від використання їхньої інтелектуальної власності в нашому соціальному медіаконтенті, що ми, звісно, розуміємо та будемо виконувати”, – йдеться у заяві департаменту поліції Мур’єти, повідомляє Fox News.

Станом на 22:00 в суботу, 21 вересня, загалом від початку цієї доби на фронті відбулося 125 бойових зіткнень. Більша частина боїв відбулася на Покровському, Лиманському та Курахівському напрямках. 

Фахівці повідомили The New York Times, що тривале сидіння протягом цілого дня може спричинити “сідничну амнезію”.

Протягом дня, 21 вересня, російські загарбники здійснили 81 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 175 вибухів. 

Поліція Ісландія застрелила рідкісного білого ведмедя, оскільки вважала, що він становить загрозу для місцевої жительки, заявила влада.

Внаслідок російського удару по багатоповерхівці Харкова вже відомо про щонайменше 12 постраждалих.