П‘ятеро загиблих та 1000 зруйнованих будинків внаслідок землетрусу в Папуа-Новій Гвінеї

Джерело: DW

Унаслідок землетрусу в Папуа-Новій Гвінеї зруйновано близько 1000 будинків, кількість загиблих зросла до п’яти осіб.

“Станом на зараз втрачено близько 1000 будинків”, – заявив губернатор провінції Східний Сепік Аллан Берд, додавши, що аварійні бригади “все ще оцінюють наслідки” землетрусу, який “пошкодив більшу частину провінції”.

Керівник поліції провінції Крістофер Тамарі поінформував, що зафіксовано п’ять смертельних випадків.

За словами Тамарі, бригади екстреної допомоги все ще пробираються у віддалений район, вкритий густими джунглями. При цьому він попередив, що кількість загиблих “може стати більшою”.

Дослідження, проведене над 30 зразками тампонів 14 різних брендів, показало наявність 16 потенційно токсичних металів, включаючи свинець, миш’як та кадмій.

У неділю, 7 липня, у Франції відбувається другий тур дострокових парламентських виборів. До участі допускаються кандидати, які набрали щонайменше 12,5% голосів зареєстрованих виборців у першому турі.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

У Сполучених Штатах помер 89-річний володар премії “Оскар” Роберт Таун, який, зокрема, написав сценарії для фільмів “Китайський квартал” та “Місія нездійсненна”.

На 63-му році життя помер продюсер Джон Ландау, відомий своєю співпрацею з режисером Джеймсом Кемероном над такими фільмами, як “Титанік” та двома фільмами “Аватар”. Сім’я Ландау повідомила про його смерть у суботу, 6 липня, проте причина смерті не була розголошена.