Трамп опублікував відео, на якому зображено Байдена, прив’язаного в кузові вантажівки

Джерело: BBC News

Дональд Трамп поширив у соціальних мережах відео, на якому на вантажівці зображено президента США Джо Байдена зі зв’язаними руками та ногами.

Фото: WE News

Трамп опублікував відео у своїй соціальній мережі Truth Social.

Згідно з підписом, воно було зняте в Лонг-Айленді, штат Нью-Йорк, у четвер, коли колишній президент був присутній на поминках поліціянта Нью-Йорка.

На відео видно дві вантажівки, що проїжджають повз дорогу, обидві з прапорами США та прапорами, які заявляють про підтримку поліції.

Друга вантажівка була прикрашена написом “Трамп 2024”, а в задній частині автомобіля зображено Байдена зі зв’язаними руками та ногами.

Поширення відео Трампом викликало критику з боку команди кампанії Байдена.

“Трамп регулярно підбурює до політичного насильства, і настав час, щоб люди сприйняли його серйозно – просто запитайте поліціянтів Капітолію, на яких напали, захищаючи нашу демократію 6 січня”, – сказав речник Майкл Тайлер.

Але Стівен Ченг, речник кампанії Трампа, відповів: 

“Ця фотографія була на задній частині пікапа, який їхав по шосе. Демократи та божевільні не тільки закликали до мерзенного насильства проти президента Трампа та його родини, але й фактично використовують систему правосуддя проти нього”.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.