Безкоштовні вейпи у лікарнях можуть допомогти кинути палити – дослідження

Джерело: Sky News

Дослідження Університету Східної Англії (UEA) показало, що безкоштовні вейпи у відділеннях невідкладної допомоги можуть допомогти тисячам кинути палити.

Згідно з дослідженням, надання електронних сигарет пацієнтам та направлення до консультанта з питань відмови від куріння допомогло їм кинути палити.

Доктор Ієн Поуп з Норвічської медичної школи UEA додав, що вчені дослідження, вважають, що “якщо це втручання було б широко впроваджено, це могло б призвести до того, що щороку понад 22 000 людей кидатимуть палити”.

У своєму дослідженні команда у Великій Британії запропонувала приблизно 484 курцям, які курять щодня, короткі поради від спеціального консультанта під час перебування в лікарні, а також стартовий набір для електронних сигарет.

Через шість місяців дослідники запропонували учасникам дослідження провести тест на окис вуглецю, щоб підтвердити, чи відмовилися вони від сигарет. Ті, хто отримував вейпи та отримували рекомендації, мали на 76% більше шансів кинути палити.

Дослідники зазначили, що 7,2% тих, хто отримував вейпи, кинули палити через шість місяців, а тих, хто кинув палити отримавши лише консультацію – 4,1%.

Однак це сталося після того, як нещодавно інше дослідження показало, що вейпінг пошкоджує ДНК своїх споживачів.

У дослідженні UEA, опублікованому в журналі Emergency Medicine Journal, говориться, що “хоч кількість доказів використання електронних сигарет як засобу припинення куріння зростає, недостатньо досліджень проводиться, щоб зрозуміти, як найефективніше запобігти використанню електронних сигарет серед підлітків”.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.