Через російські обстріли у Херсоні майже не залишилося уцілілих багатоповерхівок – ОВА

Джерело: Олександр Прокудін в етері “Ми-Україна”

2 квітня голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив про масштаби руйнівних наслідків російських обстрілів Херсону. Нині у місті практично не залишилося вцілілих багатоповерхівок.

Прокудін зазначив, що регулярними обстрілами росіяни пошкодили майже всі багатоповерхові будинки в Херсоні, на сьогодні цілі залишилися одиниці.

У Херсоні майже кожна багатоповерхівка пошкоджена, цілими залишилася, можливо, невелика кількість, — зазначив він.

Загалом на Херсонщині пошкоджено або зруйновано вже більш як 26 тис. об’єктів цивільної, соціальної та критичної інфраструктури, серед них 23 700 приватних та 1100 багатоповерхових будинків.

Зокрема лише за минулу добу армія РФ обстрілювала Берислав, Янтарне, Дніпровське, Кізомис, Антонівку, Садове, Львове та місто Херсон.  Російські окупанти поцілили в житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено багатоповерхівку та чотири приватних будинки.

Також зафіксовані влучання в господарську споруду та газопровід. Виток газу перекрито, пожежі та загроз немає.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.