В МВС назвали імена рятувальників, які загинули унаслідок атаки російського БпЛА по Харкову

Джерело: глава МВС України Ігор Клименко

У Міністерстві внутрішніх справ назвали імена трьох рятувальників, які загинуло вночі 4 квітня унаслідок атаки ворожих БпЛА по Харкову.

Загиблі – 52-річний Владислав Логінов, 32-річний Сергій Байдалінов та 41-річний Володимир Матюшенко.

“Харківські рятувальники, яких сьогодні цинічно вбила Росія. Прицільно. Повторним ударом, коли вони рятували людей. Не будучи комбатантами, рятувальники були атаковані ворожими безпілотниками. РФ продовжує ігнорувати норми міжнародного права”, – написав Клименко.

За даними міністра, ще один працівник ДСНС зазнав поранень. Він у важкому стані.

Міністр висловив співчуття рідним загиблих рятувальників та нагадав, що загалом у Харкові цієї ночі загинуло 4 осіб. Четверта жертва – цивільна жінка.

  • У Харківській ОВА повідомили деталі нічної атаки військ РФ на місто, внаслідок якої загинуло 4 осіб, та ще понад 10 зазнали поранень.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.