Уночі силами ППО збито 3 ворожі ракети та 28 БпЛА

Джерело: командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

Протягом ночі 6 квітня російські окупанти атакували Україну десятками ударних безпілотників та кількома ракетами. Більшість ворожих цілей було збито.

Загалом цієї ночі війська РФ випустили по Україні 32 “шахеди” з двох напрямків – Приморсько-Ахтарська та Курська (РФ) та 6 ракет різних типів, серед яких 3 зенітні керовані ракети С-300 з Бєлгородщини (РФ), 2 крилаті ракети Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації з Саратовської області (РФ) та 1 крилату ракету “Калібр” з акваторії Чорного моря.

Силами протиповітряної оборони було збито 2 крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету “Калібр” та 28 ударних безпілотників.

“Російські убивці продовжують терор українців, б’ють по Харкову та інших мирних містах. На жаль, нині маємо загиблих та поранених, співчуття родинам. Робимо усе, аби отримати більше інструментів для захисту наших людей від агресора. Дякую усім, хто тримав небо сьогодні!”, – наголосив Олещук.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Іспанська поліція заарештувала у Мадриді чоловіка, який мав намір продати підроблену картину Леонардо да Вінчі за 1,3 мільйона євро.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше.