Порошенко привіз допомогу для будівництва фортифікаційних споруд на Сумщині

Джерело: пресслужба “Європейської Солідарності”

П’ятий президент України та лідер “Євросолідарності” Петро Порошенко привіз допомогу для будівництва фортифікаційних споруд на Сумщині поблизу кордону з РФ.

Політик, на прохання військових будівельників, привіз шість екскаваторів, вантажівку, лазне-пральний комплекс, бензопили, болгарки та інший електроінструмент, оргтехніку, маски для зварювальників і одноразовий посуд

“Все це дозволить будівельникам значно швидше, у більше комфортних умовах виконати завдання. Бо поки що їхніми головними інструментами були лопати, якими копають рови і траншеї”, – зазначили у пресслужбі “ЄС”.

Військові будівельники зауважили, що отримана допомога значно допоможе у будівництві фортифікаційних споруд, адже завдяки екскаваторам можна буде копати швидше і більше.

Командир зведеного підрозділу Олег Сомок розповів, що екскаватори будуть використовувати і для підвозу будматеріалів там, де не може проїхати інша техніка. Він також зауважив, що будівництво потрібно було починати раніше, адже на кону життя людей.

“Чи людина буде в облаштованій позиції стояти, чи буде в полі лежати – це ж різні речі”, – сказав він.

Петро Порошенко, своєю чергою, зауважив, що на Сумщині захисники тримають кордон від окупантів, тому важливо захистити їх від російських КАБів та артилерії.

“Тому фортифікації вкрай важливі. Як на сході, де вже працює наша техніка, так і на Сумщині, де російська артилерія та КАБи випалюють цілі населені пункти”, – сказав Порошенко.

Політики нагадав, що вже друга поставка важкої техніки на фронт для будівництва фортифікаційних споруд і пообіцяв, що вони не припиняться.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.