«Неможливо звикнути»: відео з донькою загиблого оборонця, котра обіймає світлину з батьком

Джерело: Букви

Дружина загиблого військовослужбовця Володимира Петрука Марія опублікувала відео з донькою українського захисника. Під час прогулянки дівчинка впізнає батька на світлині з банеру у пам’ять загиблого оборонця, а на запитання “де тато?”, дитина шукає сонечко.

Ви помітили, що коли я запитала де тато, Златка відразу почала шукати сонечко? А як вона його обіймає та цілує. Казала, що він грається з нею і питала чому тато так довго йде до неї. А я просто розридалась. Господи, ну де взяти сил витримати таке, — пише у дописі Марія.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Марія Петрук (@meri_strange)

Військовослужбовець Володимир Петрук служив у Нацгвардії України. З початку повномасштабного вторгнення росіян, охороняв стратегічний об’єкт на Рівненщині.

Петрук народився та жив у Вараші. З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ чоловік обороняв стратегічний об’єкт у Рівненській області, розповіла “Вільному радіо” його дружина Марія Петрук.

Чоловік призвався до Нацгвардії з травня 2015 року. За час служби отримав звання лейтенанта та повагу серед своїх колег. Неодноразово проводив навчання для інших військовослужбовців.

Вільний від війська час Володимир присвячував українській скаутській організації  “Пласт”, позаяк почав пластувати з 10 років. Дуже любив цю організацію. Він був членом скаутського гуртка “Вовкулаки”, де здобув ступінь розвідувача. Взяв обіцянку з дружини, що донька також вступить до “Пласту”.

Також Петрук любив подорожувати, а незадовго до загибелі разом із родиною спланував ще одну мандрівку Україною.

Загинув нацгвардієць заміновуючи підступи до об’єкту на Рівненщині. Одна з мін здетонувала, забравши життя Володимира та ще одного військового.

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.