Уночі над Україною збито 20 ворожих «шахедів»

Джерело: командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук

Уночі 9 квітня війська РФ здійснили атаку безпілотників по Україні.

Загалом ворог випустив 20 БпЛА з двох напрямків – мису Чауда (ТО Крим) та Приморсько-Ахтарська (РФ). Також окупанти випустили 4 зенітні керовані ракети С-300 по Донецькій області.

Українські оборонці збили усі 20 російських безпілотників у небі над  Миколаївщиною, Одещиною, Херсонщиною, Дніпропетровщиною, Полтавщиною, Вінниччиною та Львівщиною.

До відбиття повітряного нападу залучались винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи та РЕБ Повітряних Сил, мобільні вогневі групи Сил оборони України.

  • Ввечері 8 квітня російські війська обстріляли Полтавську громаду, поціливши по цивільній інфраструктурі. Голова Полтавської ОВА Філіп Пронін повідомив, що внаслідок ворожого обстрілу відомо про загиблого та п’ятьох поранених.

Після низки вибухів електронних пристроїв у Лівані армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) почала перекидання 98-ї дивізії із сектора Гази на північний кордон.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.