Фінляндія продовжує імпортувати нікель та добрива з РФ – ЗМІ

Джерело: Yle

Компанія Nurminen Logistics отримує вагомий прибуток від ввезення російської сировини, зокрема нікелю та добрив, у Фінляндію.

За даними агентства, акції компанії стали найприбутковішими на Гельсінській фондовій біржі минулого року.

Попри закритий фінсько-російський кордон і російську агресію в Україні, фіксується перевезення нікелю та добрив залізничними шляхами з РФ до Фінляндії. Імпорт не зупиняють і страйки Центрального об’єднання профспілок SAK, йдеться у матеріалі.

Нікель привозять на завод Nornickel Harjavalta, який належить російській групі “Норнікель”, власником якої є Володимир Потанін. Стосовно Потаніна запроваджено санкції США, Великої Британії та Канади, однак з боку ЄС обмежень введено не було.

Добрива везуть із Росії в порт фінського міста Котка. За завантаження добрив відповідає російський портовий оператор Fertilog.

Російський нікель та добрива нині не підпадають під санкції, оскільки є критично важливою сировиною для Фінляндії. Імпорт здійснюється на основі державної угоди між скандинавською країною та РФ щодо залізничних перевезень, пише видання.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.