Україна та Велика Британія підписали угоду про співпрацю у виробництві зброї

Джерело: Reuters

Україна та Велика Британія підписали рамкову угоду про співпрацю в секторах оборони та виробництва озброєнь.

Документ підписали на військово-промисловій конференції в Києві, в якій взяли участь близько 30 британських оборонних компаній.

“Це перша міжурядова угода про співробітництво. Сьогодні британські компанії працюють з українськими та шукають можливості для спільного виробництва більшої кількості зброї”, – сказав журналістам міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Фото: Reuters

Міністр торговельної політики Великої Британії Грег Гендс висловив надію, що ця угода принесе Україні переваги на полі бою, а також користь для української економіки в довгостроковій перспективі.

Британська оборонна компанія BAE Systems, одна із перших західних виробників, яка створила місцеве підприємство в Україні, підписала угоду з міністерством оборони Великої Британії про проведення технічного обслуговування, ремонту та капітального ремонту легкої зброї в Україні.

Посадовці також заявили, що цього року сподіваються на більше проєктів у сфері виробництва безпілотників. Багато компаній, які відвідали конференцію, є виробниками дронів.

Команда Reuters виявила, що в Інтернеті поширили відредагований кадр із фільму 1975 року “Щелепи” і заявили, що це нібито фото людей, які тікають від обстрілу з пляжу в Криму.

В суботу, 28 червня, Президент України Володимир Зеленський повідомив, що “попри всі складнощі” з російського полону вдалось повернути ще десять людей. 

Станом на 21:00 кількість поранених внаслідок російського ракетного удару по дев’ятиповерхівці в Дніпрі збільшилася до дев’яти. Одна людина загинула.

Станом на 19:00 в п’ятницю, 28 червня, кількість бойових зіткнень по всій лінії фронту зросла до 131. Впродовж дня ворог нарощує інтенсивність атак, намагається шукати шляхи, аби вибити українські підрозділи із зайнятих рубежів.

Сьогодні, 28 червня, відбулась зустріч прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з президенткою Словенії Наташою Пірц Мусар, під час якої підписали меморандум про співпрацю у сфері всебічної підтримки українців у Словенії.