РФ атакувала Україну БпЛА та ракетами: вибухи лунали у кількох областях

Джерело: Букви

Уночі 11 квітня російська війська масовано атакували Україну ударними безпілотниками та різними типами ракет.

Спершу, пізно ввечері 10 квітня, ворог випустив по Україні “шахеди” з південного напрямку, які летіли західним та північно-західним курсом.

Згодом у Повітряних силах попередили про зліт низки стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, які летіли до пускових рубежів. Близько 4 ранку окупанти випустили ракети по Україні. Згодом у повітря здійнялись винищувачі МіГ, які випустили по Україні ракети “Кинджал”.

Зокрема потужні вибухи лунали у Харкові та області. Попередньо, зафіксовано щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі міста, повідомив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов. Він також попередив про перебої з електропостачанням.

Мер Харкова Ігор Терехов також повідомив, що через удари окупантів у місті будуть проблеми з електропостачанням та попередив, що найближчими годинами не працюватиме метро.

Станом на 7 ранку інформації про постраждалих немає.

Було атаковано окупантами і об’єкт критичної інфраструктури у Київській області, повідомив очільник КОВА Руслан Кравченко. На місці влучання виникла пожежа, інформації про постраждалих поки не надходило.

Було чутно вибухи і у Запорізькій області, повідомив очільник ОВА Іван Федоров. Поки про наслідки невідомо.

Низка ракет атакувала Львівську область, зокрема й “Кинджали”. Всі летіли у напрямку Стрийського району. Про наслідки місцева адміністрація поки не повідомила.

Водночас як повідомив глава Міненерго Герман Галущенко, ворог знову атакував об’єкти енергетичної інфраструктури.

“Атаковані об’єкти генерації та системи передачі у Харківській, Запорізькій, Львівській, Київській областях. Енергетики вже працюють над усуненням наслідків”, – зазначив міністр.

У компанії ДТЕК повідомили, що внаслідок атаки серйозних пошкоджень зазнали дві ТЕС.

“Серйозно пошкоджено обладнання підприємств. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію наслідків та відновлення роботи обладнання”, – мовиться у заяві.

Попередньо, обійшлось без постраждалих. У компанії додали, що від початку повномасштабного вторгнення ворог майже 170 разів атакував ТЕС ДТЕК.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.