Україна і Словаччина домовились про спільне виробництво інженерної техніки для розмінування

Джерело: Урядовий портал

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна та Словаччина домовились про спільне виробництво інженерної техніки для розмінування.

11 квітня у місті Міхаловце (Словаччина) відбулися консультації урядів України та Словаччини на чолі з прем’єр-міністрами країн. Сторони обговорили низку важливих питань, таких як енергетика, економічна співпраця, гуманітарна підтримка України.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що першочергово урядовці обговорили питання енергетики.

Під час зустрічі йшлося також про розмінування. У цьому питанні Словаччина готова допомагати Україні. Йдеться, зокрема, про спільне виробництво інженерної техніки та про надання вже готових машин для виявлення та знешкодження мін.

Денис Шмигаль зазначив, що сьогоднішні переговори засвідчили прогрес в досягненні спільних цілей України та Словаччини.

“Ми свідомі того, що в кожної з наших держав є свої національні інтереси та свої пріоритети, які часом можуть не збігатися. Водночас маємо добру волю, прагматичну налаштованість та бажання вирішувати всі питання у форматі конструктивного і результативного діалогу”, — підсумував прем’єр-міністр.

За підсумками міжурядових консультацій Україна та Словаччина підписали низку угод, серед яких Дорожня карта спільних дій та меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва в галузі ядерної енергетики.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.