На Каннському кінофестивалі у травні запрацює український павільйон

Джерело: Держкіно

Український національний павільйон знову відкриє свої двері на 77-му щорічному Каннському кінофестивалі з 14 по 25 травня.

З 2008 року Україна стійко представляє власну кіноіндустрію на кіноринку Каннського кінофестивалю, демонструючи світові нашу культуру та ідентичність.

Український національний павільйон у Каннах, як і багато років поспіль, буде представляти Україну під час 77-го Каннського міжнародного кінофестивалю.

У Держкіно зазначили, що у цей складний час Україна продовжує боротьбу за нашу культурну незалежність, зберігаючи віру в те, що український голос повинен бути почутим у світі, а наші фільми повинні бути поміченими на міжнародних майданчиках.

Каннський кінофестиваль – міжнародний кінофестиваль, який відбувається щороку в курортному місті Канни (Франція, Лазурний берег).

Входить до так званої “Великої п’ятірки” найпрестижніших кінофестивалів.

На фестиваль щорічно приїжджають понад 35 000 професіоналів кінематографа з усього світу, серед яких понад 1 000  – сценаристи та режисери, 4 000 – дистриб’ютори, 5 000 – продюсери і 4 000 – журналісти.

Зазначимо, що нещодавно Одеський міжнародний кінофестиваль і Kyiv International Short Film Festival отримали гранти від програми Європейського Союзу “Креативна Європа”.

Загалом на конкурс було подано 145 заявок з 33 країн, підтримано 95 проєктів з 31 країни.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.