«30% від пенсії донатив на ЗСУ»: фонд «Повернись живим» вшанував пам‘ять Матея Чорноморця

Джерело: сторінка фонду

“Повернись живим” вшанував пам’ять “одного з найдавніших благодійників фонду” – Матея Чорноморця, який пішов у засвіти 14 квітня.

Як розповідається, ще з часів Революції Гідності науковець перераховував 10% від своєї пенсії на потреби Майдану, а коли почалася російсько-українська війна, то зрозумів – цього недостатньо.

Тому вже з 2014-го року Матей донатив на військо, зокрема і Фонду “Повернись живим”, 30% від пенсії.

“Немає маленької допомоги. Кожен, хто підтримує свою країну та армію, – гідний поваги”, – ці слова Матея Чорноморця й він сам стали складовою рекламної кампанії “Згуртовані” від Фонду, The Ukrainians, bigmedia.ua та Збройних сил України”, – йдеться в дописі.

Водночас у фонді додали, що хоч Матей вже пішов у засвіти, його обличчя і ці рядки досі можна побачити у 17 містах України.

“Дякуємо вам за довіру та підтримку протягом цих років. Вона надзвичайно цінна для нас! Щирі співчуття родині! Вічна памʼять!” – мовиться в публікації.

Сьогодні, 16 травня, російські загарбники з авіації атакували село Високе Бериславського району Херсонської області, внаслідок чого загинула одна людина та ще четверо поранені.

З тимчасово окупованої території Запоріжжя вдалося повернути на підконтрольну Україні територію 17-річного Дениса.

Співробітники Служби безпеки викрила ділків, які продавали ухилянтам “консульські” посвідчення для втечі за кордон.

Сьогодні вранці, 16 травня, російські окупанти завдали удару по території одного з вугледобувних підприємств у Донецькій області, внаслідок чого 6 шахтарів зазнали поранень.

Сьогодні, 16 травня, Президент України Володимир Зеленський провів у Харкові засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.