ЦПД спільно з TikTok блокуватимуть сумнівні акаунти за поширення дезінформації

Джерело: Аліна Бондарчук в етері каналу “Ми — Україна”

Заступниця керівника Центру протидії дезінформації РНБО Аліна Бондарчук повідомила про перші напрацювання взаємодії з TikTok з метою подальшого блокування сумнівних акаунтів.

Вже маємо список акаунтів, які не варто переглядати, що є на сайті ЦПД. Далі перейдемо до блокування. Буквально ще пару днів і вже почнемо їх блокувати, – зазначила Бондарчук.

Відтак вона додала: якщо контент із заблокованих акаунтів з’являтиметься на інших каналах, їх також автоматично блокуватимуть – навіть без прямих скарг.

Раніше у ЦПД поінформували, що ворог запустив масштабну інформаційну кампанію, направлену на романтизацію ухилення від мобілізації та самих ухилянтів. Про це також повідомляє ГУР МО.

У ТіkТоk та інших соцмережах поширюються відео від нібито українських чоловіків, які називають себе “ухилянтами” та хизуються красивим життям.

Псевдофлешмоб з хештегом “ухилянт” – чергова ворожа ІПсО. Це класична технологія розколу суспільства, в якій використовується той же принцип, що і в технології розколу за мовою, тільки в цьому випадку ворог розпалює ненависть, нівелюючи конституційний обов’язок, – зазначив лейтенант, керівник ЦПД Андрій Коваленко.

За його словами, мета ворога – “дискредитувати мобілізацію, збільшити напругу в українському суспільстві через внутрішнє протистояння, щоб підірвати здатність країни оборонятися”.

Зокрема частиною цієї кампанії розколу є високобюджетний відеоролик про “дві реальності” українців – ухилянта і мобілізованого.

Зауважимо, Центр протидії дезінформації розпочав офіційну співпрацю з адміністрацією соцмережі TikTok з метою протистояти поширенню пропаганди РФ. Наразі фахівці проводять низку заходів, аби заблокувати на території України ті канали, які поширюють російську пропаганду.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч. 

Співзасновницю та волонтерку Бахмутського товариства захисту тварин, а нині керівницю ГО “Плурітон”, Катерину Арісу не пустили на нічний автобус. Причиною відмови став кімнатний собака, хоча під час придбання квитків не було вказано про заборону їхати з тваринами.

Росіяни забрали в тимчасово окупованому Криму будинок української співачки Джамали.