Сьогодні буде обмежено споживання електроенергії для бізнесу та промисловості – Укренерго

Джерело: НЕК “Укренерго”

Станом на 18 квітня в українській енергосистемі є дефіцит, тому будуть діяти певні обмеження.

Зокрема у період з 18:00 по 22:00 для українського бізнесу та промисловості діятимуть обмеження споживання електроенергії.

“З 18:00 до 22:00 для бізнесу та промисловості будуть застосовані графіки обмеження потужності. Ці заходи не торкнуться об’єктів критичної інфраструктури та підприємств оборонного комплексу”, – мовиться у повідомленні.

Щодо побутових споживачів, то обмеження діятимуть лише на Харківщині.

У компанії додали, що залучають аварійну допомогу з Європи, тож закликають всіх українців ощадливо використовувати електроенергію.

“Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію. А промисловість – максимально залучати імпорт електроенергії та використовувати, за наявності, альтернативні джерела живлення”, – наголоси в “Укренерго”.

Також повідомляється, що внаслідок негоди знеструмлено 5 населених пунктів в Київський та Сумській областях.

З інших причин на ранок знеструмлено 402 населені пункти.

Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях.

Через технологічні порушення є знеструмлення у Кіровоградській, Сумській, Чернігівській областях.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.