США та Росія налаштовані на протистояння в ООН через ядерну зброю в космосі

Джерело: Sky News

Сьогодні, 24 квітня, Росія та США протистоятимуть в ООН щодо ядерної зброї в космосі, після чого відбудеться голосування за резолюцію, яка закликає країни запобігти новій гонці озброєнь.

Деякі дипломати очікують, що Росія заблокує резолюцію, розроблену США після того, як Вашингтон звинуватив Москву в розробці протисупутникової ядерної зброї для запуску в космос.

Росія заперечує, що має такі плани, а Володимир Путін заявив, що він –проти розміщення ядерної зброї в космосі.

Текст резолюції підтверджує зобов’язання держав дотримуватися Договору про космос і закликає країни “активно сприяти досягненню мети мирного використання космічного простору та запобігання гонці озброєнь у космосі”.

Договір про космос 1967 року, який підписали як Росія, так і США, забороняє країнам розміщувати “на орбіті навколо Землі будь-які об’єкти, що несуть ядерну зброю або будь-які інші види зброї масового знищення”.

Резолюцію розглянуть у Раді Безпеки ООН із 15 членів, і за неї повинні проголосувати дев’ять держав без права вето з боку Росії, США, Китаю, Великої Британії чи Франції.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.