На Дніпропетровщині Сили ППО збили російську ракету Х-69

Джерело: Повітряне командування Схід

Над Дніпропетровщиною Сили ППО збили ворожу авіаційну ракету Х-69.

Станом на 17.00 в Синельниківському районі Дніпропетровської області підрозділом Повітряне командування “Схід” знищено керовану авіаційну ракету Х-69, – мовиться у повідомленні.

Зауважимо, для удару по Трипільській ТЕС російські війська застосували нові крилаті ракети Х-69. У повідомленні зазначили, що під час удару по Трипільській ТЕС ворог застосував свої нові крилаті ракети Х-69, які дозволили йому повністю знищити найпотужнішу електростанцію Київщини. Про це свідчать знайдені уламки цієї ракети.

Дальність пуску цих ракет становила близько 400 км. Цей параметр перевищує попередні відомі оцінки дальності Х-69 – 300 км.

Це не перше використання Х-69 для удару по Україні. Зокрема перша згадка про їх використання з’явилась у лютому 2024 року. Однак поодинокі випадки її застосування були ще у 2023 році.

Х-69 – російська дозвукова крилата ракета для літаків тактичної авіації. Її запуск можливий з літаків Су-34 та Су-35.

Довідка. Х-69 – російська високоточна малопомітна крилата ракета класу “повітря-земля”. Х-69 є подальшим розвитком ракети Х-59. Призначена для ураження наземних стаціонарних цілей та надводних об’єктів, які не мають радіолокаційного, інфрачервоного та оптичного контрасту до навколишнього фону.

  • Конгрес США остаточно ухвалив надання допомоги Україні на суму майже 61 млрд доларів. Тепер законопроєкт повинен підписати Джо Байден, і США зможуть почати постачання озброєння Україні. У ЗМІ проаналізували, якого посилення чекати Україні.
  • Сполучені Штати вже готують пакет військової допомоги Україні на 1 мільярд доларів. Це буде перше погодження зі ще не підписаного законопроєкту щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню.
  • Міністерство оборони України створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення стійкого та системного управління військовою допомогою, яка надається країнами-партнерами.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.