Чоловік із Нідерландів помер після рекордних 613 днів захворювання на COVID-19

Джерело: UNMC (Університетська лікарня в Омахі, Небраска)

Чоловік із Нідерландів помер після 613 днів боротьби з COVID-19 , при цьому вірус мутував у його організмі близько 50 разів.

Як зазначається, голландський пенсіонер заразився варіантом Омікрона BA.1.17 у лютому 2022 року і лікувався в університетській лікарні Амстердама.

Попри кілька вакцин проти вірусу, на момент надходження в лікарню пацієнт не відреагував на лікування антитілами.

“Дослідники виявили, що вірус розвинув мутацію стійкості всього за 21 день після прийому препарату “Сотровімаб”. Це означає, що вірус швидко адаптувався до активного інгредієнта, щоб боротися з ним”, – йдеться в повідомленні.

За даними університету, в пацієнта було захворювання кісткового мозку, яке вплинуло на його стовбурові клітини та еритроцити. Потім у нього також розвинулася лейкемія. Щоб лікування подіяло, йому довелося приймати імунодепресанти, які пригнічують імунну систему. Тому він не зміг протидіяти вірусу за допомогою природних антитіл.

“У розвитку стану пацієнта немає чогось нового для науки, але тривалість захворювання в 613 днів є екстраординарною”, – мовиться в матеріалі.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.