Італія оголосить новий пакет військової допомоги Україні, включно з системами ППО – ЗМІ

Джерело: Sky News

За даними італійських ЗМІ, Італія планує оголосити про новий пакет військової допомоги Україні, який включатиме систему протиповітряної оборони SAMP/T. 

Новинний сайт La Repubblica повідомляє, що прем’єр-міністерка Італії Джорджія Мелоні офіційно оголосить про це на саміті G7, який відбудеться в Апулії (Італія) наступного місяця.

Також передбачається, що до пакету увійдуть зенітно-ракетні комплекси Stinger і ракети великої дальності Storm Shadow.

Зазначимо, що в березні глава словацького уряду Роберт Фіцо повідомив, що Італія має намір забрати у них свій комплекс ППО SAMP/T, оскільки він “потрібен в іншому місці”.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.