Кабмін продовжив на місяць термін дії усіх чинних бронювань від мобілізації

Джерело: представник уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук у Telegram

Уряд України ухвалив рішення продовжити на один місяць усі чинні відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації. Це стосується відстрочок, які надано згідно з постановою №76 і які мали закінчитися станом на 7 травня 2024 року.

Відстрочка від мобілізації надається ключовим працівникам підприємств, установ та організацій, яких визначено як критично важливих для забезпечення стабільної роботи цих організацій. Зазвичай така відстрочка надається на період до шести місяців.

Це рішення дозволить забезпечити неперервність роботи –ключових секторів економіки і важливих державних функцій у складний період.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.