Білорусь спільно з Росією проводить тактичну ядерну інспекцію

Джерело: Reuters

Державні ЗМІ Білорусі у вівторок, 7 травня, повідомили, що країна почала перевірку готовності своєї армії до розміщення тактичної ядерної зброї, одночасно з підготовкою до ядерних навчань, які проводить Росія.

ЗМІ цитують міністра оборони Білорусі Віктора Хреніна, який заявив, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко наказав провести раптову перевірку сил, які відповідають за таке озброєння, зокрема “весь комплекс заходів – від планування, підготовки і до застосування ударів тактичною ядерною зброєю”.

У перевірках брали участь ракетний дивізіон “Іскандер” і ескадрилья літаків Су-25.

Нагадаємо, що міністерство оборони Росії заявило, що за дорученням президента РФ Володимира Путіна “найближчим часом” проведе навчання із застосування нестратегічної ядерної зброї.

Станом на 22:00 п’ятниці, 4 жовтня, від початку цієї доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація на Курахівському напрямку. Також ворог активний на Покровському, Куп’янському та Лиманському напрямках.

Протягом дня, 4 жовтня, армія РФ здійснила 50 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 84 вибухи. 

У п’ятницю, 4 жовтня, суд у Мінську засудив десяток осіб до тюремного ув’язнення від двох до 25 років за допомогу в скоєнні того, що Білорусь назвала “терористичним актом” на військовому аеродромі за межами столиці минулого року.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.

Днями Букви розмістили допис про родину російського окупанта, де на першому фото – неповнолітня 9-класниця…