У Євросоюзі обурені тим, що на «Євробаченні» заборонили демонструвати прапор ЄС

Джерело: AP

Європейський Союз обурився тим, що Європейська мовна спілка (EBU) заборонила демонструвати прапор ЄС на конкурсі “Євробачення”.

Віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Схінас написав “різкий” лист EBU, у якому наголосив, що така заборона сприяє “дискредитації символу, який об’єднує європейців”.

Напередодні, 13 травня, у ЄС повідомили, що планують “дуже жваву дискусію” з EBU щодо заборони. У конкурсі “Євробачення” брало участь низка учасників з 27 країн-членів ЄС. Синій прапор з золотими зірками часто розглядають як символ об’єднання всіх учасників.

Схінас у листі написав, що такі заборони кидають тінь на події, які мають бути радісним заходом для європейців та всього світу, щоб разом зібратись на святкуванні.

“Непослідовність у позиції EBU змусила мене та мільйонів ваших глядачів поставити собі питанням, за що і для кого виступає конкурс пісні “Євробачення””, – зазначається у листі.

Напередодні та під час конкурсу організатори “Євробачення” були схвильовані протестами через війну у Газі та участі у конкурсі Ізраїлю. Згодом додався ще один скандал – дискваліфікація представника Нідерландів Йоста Кляйна.

Напередодні фіналу конкурсу у EBU повідомили, що відвідувачі можуть проносити у зал та демонструвати лише прапори країн-учасниць та прапор ЛГБТК+.

  • На “Євробаченні-2024” стали переможцями швейцарські виконавці під псевдонімом Nemo (справжнє ім’я Немо Меттлер) з піснею The Code. Проте у соціальних мережах розпочалися суперечки, кого користувачі вважають більше переможцем, а також через голоси журі кандидатці Еден Голан від Ізраїлю.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.