Працівників Favbet, Glovo та Visa забронювали від призову на військову службу

Джерело: Олександр Федієнко/Telegram

Нардеп Олександр Федієнко опублікував наказ Міністерства економіки України про бронювання від мобілізації працівників компаній Favbet, Glovo, Visa та інших.

Фото: Олександр Федієнко/Telegram

Згідно з наказом, працівникам ТОВ “ГЛОВОАПП УКРАЇНА”, ТОВ “ФАВБЕТ ТЕК”, ДП “ССМ”, ТОВ “ВІЗА УКРАЇНА”, ТОВ “АГРІ ЧЕЙН” та ТОВ “КОРТ” надається відстрочка від призову на військову службу строком на 6 місяців.

“Інколи навіть керівники ТЦК не можуть зрозуміти, чому підприємства які випускають дрони, реби, не бронюють, бо не проходять по критеріям, а от такі як у переліку, лист додав, вони вимушені бронювати, закон…”, – написав нардеп.

Зазначимо, що компанія Glovo надає сервіс доставки через мобільний застосунок, Favbet є міжнародною букмекерською компанією, Visa – світова платіжна система, AgriChain – система управління агробізнесом, ДП “ССМ” є міжнародною групою рекламно-комунікаційних агенцій, та лише компанія “Корт” займається розробкою систем РЕБ та безпілотників.

“Зараз почались блекаути, поки локальні, і всі згадали про операторів звʼязку. Що правда у операторів вимили (мобілізували) персонал на обслуговування! Немає кому бігати ремонтувати, змінювати акумулятори. А ті хто залишились, не хочуть їздити, бо броні не має. Звʼязку не має, електрики не має, що з цих підприємств буде працювати?” – наголосив Федієнко.

Він зазначив, що потрібно “знайти безпосередньо баланс по тих підприємствах які є критично важливими, від роботи який залежить не тільки наша комунікація Ай ті, від яких залежить, що буде відбуватись на лінії фронту”.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.