«Дякую Богу, дякую захисникам»: Усик звернувся до шанувальників після своєї перемоги

Джерело: Олександр Усик/Instagram

20 травня абсолютний чемпіон світу з боксу, український супертяж Олександр Усик висловив вдячність шанувальникам за віру та підтримку.

Усик подякував усім захисникам, котрі боронять Україну від російської навали, а також усім батькам та дітям країни, котрі переживають війну та витримують цей натиск.

Всім велике дякую – за підтримку, за молитву, коли ми з Богом, ми можемо зробити все, слава Україні – написав Усик.

Окремо український боксер повідомив, що отримує величезну кількість  привітань.

Спортсмен також висловив вдячність фанам з інших країн, котрі допомагають Україні і підтримують у боротьбі проти РФ.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Usyk. The Cat. Oleksandr (@usykaa)

19 травня в Саудівській Аравії відбувся “бій століття” між українським боксером, чемпіоном світу в надважкій вазі за версіями WBO, WBA, IBO та IBF Олександром Усиком та британцем, володарем пояса WBC Тайсоном Ф’юрі за звання абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Олександр Усик переміг за балами та став новим абсолютним чемпіоном у надважкій вазі – першим з 1999 року, коли володарем трьох чемпіонських поясів став Леннокс Льюїс.

Варто додати, 17 травня пройшла офіційна церемонія зважування напередодні бою. Усик прибув у вишиванці. На спині в боксера був портрет військового Олександра Мацієвського, якого розстріляли росіяни за слова “Слава Україні”, та присвячений йому вірш.

Зауважимо, Олександра Усика оголосили найкращим спортсменом у світі згідно з рейтингом видання The Ring.  Бій між Усиком та Тайсоном Ф’юрі, який відбувся в ніч на 19 травня в Саудівській Аравії, став визначальним для обох боксерів.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.