Мешканці Сумщини залишились без електроенергії внаслідок нічної атаки РФ

Джерело: Укренерго

У ніч на 22 травня війська РФ пошкодили енергооб’єкти на Сумщині, залишивши частину споживачів області без електропостачання.

За повідомленням Укренерго, росіяни безпілотниками атакували об’єкти енергетичної інфраструктури, внаслідок чого без світла залишились жителі Сум та прилеглих районів.

Станом на ранок тривають відновлювальні роботи.

Живлення об’єктів критичної інфраструктури регіону забезпечується.

Зауважмо, що за даними Повітряних сил ЗСУ цієї ночі війська РФ випустили по Україні 24 ударні БпЛА. Всі було збито.

  • Міністерству енергетики та “Укренерго” надано доручення розробити проєкт відповідної урядової постанови щодо справедливих графіків вимкнень споживачів.
  • Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький зазначив, що потепління, безумовно, покращить ситуацію зі споживанням, однак, генерація електроенергії зокрема зменшиться через планові роботи на АЕС. Населення вкотре наполегливо закликали не створювати навантаження на енергосистему.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.