OpenAI на базі News Corp навчатиме свої ШІ-моделі

Джерело: Reuters

OpenAI, компанія зі штучного інтелекту під керівництвом Сема Альтмана, оголосила про підписання угоди з медіаконгломератом News Corp. Це надасть їй доступ до контенту деяких найбільших новинних видань.

Ця угода відбулася через кілька тижнів після того, як OpenAI, яка підтримується Microsoft, уклала угоду про ліцензування вмісту від Financial Times для розробки своїх моделей штучного інтелекту. Доступ до великої кількості даних може значно покращити вміст, створений ChatGPT, чат-ботом OpenAI, який здатен генерувати людські відповіді на підказки та створювати резюме довгих текстів.

OpenAI також нещодавно уклала угоду щодо вмісту з платформою соціальних мереж Reddit.

Фінансові деталі останньої угоди не розкриваються, але за даними Wall Street Journal, що належить News Corp, вартість угоди може перевищити 250 мільйонів доларів протягом п’яти років. Угода також передбачає, що контент не стане доступним на ChatGPT відразу після його публікації на одному з вебсайтів новин.

OpenAI отримає доступ до поточного та архівного вмісту з кількох публікацій News Corp, включаючи Wall Street Journal, MarketWatch, Times та інші. На фоні цієї новини акції News Corp піднялися приблизно на 4% після дзвоника.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.