ЗС РФ намагаються прорвати оборону в районі Кислівки на Харківщині, вийшовши до річки Оскіл

Джерело: головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський у Facebook

Генерал-полковник Олександр Сирський головнокомандувач Збройних сил України розкрив деталі найгарячіших точок на фронті на Харківщині, де ворог продовжує штурмові дії та перекидає резерви.

За словами генерала Сирського, противник, попри на деякі успіхи у війні, зазнав серйозних втрат у ході боїв на Харківщині. Особливо високі втрати сталися внаслідок вуличних боїв за Вовчанськ. Зараз ворог перекидає резерви з різних напрямків, намагаючись підтримати активні штурмові дії.

У районі Липців ворог зазнав втрат та перейшов до активної оборони. ЗС РФ проводять мінування та вогневе ураження позицій українських сил оборони.

Бої тривають у лісовому масиві на північ від міста Куп’янськ, а також у районі Кислівки, де ворог намагається прорвати оборону та вийти до річки Оскіл.

Інтенсивні бойові дії тривають також у районі Іванівського та на підступах до Часового Яру. Там ворог намагається зачепитися за місто за будь-яку ціну, використовуючи важке озброєння.

Найжорсткіші бої відбуваються на Покровському та Курахівському напрямках. Росіяни намагаються прорвати оборону українських військ між населеними пунктами Старомихайлівка та Бердичі, використовуючи різноманітну бронетехніку та піхоту.

На інших напрямках також залишається напружена ситуація, проте кількість та інтенсивність бойових дій там менші, резюмував генерал Сирський.

Концепція енергетичної стійкості Києва зокрема передбачає створення двох ТЕЦ на різних берегах столиці, що працюватимуть на комбінованому паливі і використовуватимуть висококалорійні фракції відходів, зауважили у КМДА.

8 липня прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді, ймовірно, здійснить одноденну подорож до Росії. Це стане першим візитом глави уряду до Москви з початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

25 червня уряд Норвегії підписав угоду про початок накопичення зерна, заявивши, що пандемія COVID-19, війна в Європі та зміна клімату визначили таку необхідність.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 25 червня. Від початку доби відбулося 123 бойові зіткнення. Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 10 районів зосередження особового складу та два пункти управління противника.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов зазначив, що російські війська не зупиняються, натомість постійно випробовують модифіковані боєприпаси, використовуючи місто Харків як плацдарм для своїх тренувань.