Навів ракети РФ на Яворівський полігон: ексспівробітника КДБ засудили до 15 років тюрми

Джерело: СБУ

Агента ФСБ РФ, який скоригував ракетний удар по Яворівському полігону на Львівщині 13 березня 2022 року, засудили до 15 років ув’язнення.

Саме тоді російські окупанти здійснили масовану повітряну атаку із використанням майже 30 ракет.

Спецслужба встановила особу ворожого коригувальника і викрила його у результаті спецоперації у Львові. Як встановило слідство, засудженим є місцевий житель, колишній співробітник КДБ.

За даними контррозвідки, його вербуванням займався викритий СБУ раніше агент ФСБ, який отримав підозру від Служби за співпрацю з країною-агресоркою.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ на зрадника дистанційно вийшов звʼязковий, який скоординував його з представником ФСБ. За вказівкою агресора він мав встановити місця базування Сил оборони на території Львівщини.

Згодом він передав ворогу інформацію із точними локаціями військових об’єктів, позначених на карті.

Отримані розвіддані він передавав через месенджер своєму куратору з 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ.

На підставі зібраних доказів слідчими СБУ суд визнав зловмисника винним та засудив на 15 років ув’язнення згідно із ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Станом на ранок 25 червня в Чорному та Азовському морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні три носії крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 16 ракет.

Очікується, що 25 червня США оголосить про надсилання Україні додаткової партії критично важливих боєприпасів на суму у 150 мільйонів доларів, повідомили американські посадові особи.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 24 червня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація протягом дня залишалася на Покровському напрямку.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявив, що Україна мусить невідкладно розпочати будівництво об’єктів розподіленої генерації, позаяк розосередження невеликих електростанцій зробить українську енергосистему стійкішою до російських атак.

24 червня Франція, Німеччина та Польща оголосили про спільні плани щодо закупівлі високоточної зброї великої дальності, з метою заповнити прогалину в європейських арсеналах.