Заступник міністра фінансів США відвідає Україну для переговорів щодо посилення санкцій

Джерело: Reuters

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо в середу, 29 травня, відвідає Київ для переговорів з міністром фінансів України Сергієм Марченком та іншими урядовцями щодо майбутніх планів посилення санкцій проти Росії.

Адейемо зустрінеться з Марченком, помічниками Президента Володимира Зеленського, законодавцями та науковцями, щоб переглянути важливу промову про плани США щодо санкції проти РФ, з якою він виступить у Берліні в четвер.

“Ми продовжуємо вживати заходів, щоб зруйнувати російську військову машину та перекрити канали для ухилення, включаючи санкції проти майже 300 фізичних та юридичних осіб лише цього місяця”, — сказав представник мінфіну, який говорив на умовах анонімності.

Адейемо також обговорить зусилля лідерів G7 розблокувати конфісковані російські активи вартість близько 300 мільярдів доларів, зусилля України по боротьбі з корупцією та допомогу США у залученні приватних інвестицій, у тому числі шляхом збільшення фінансування державного сектора, сказав посадовець мінфіну.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.