Ворог завдав удару по Харкову: поцілив у багатоквартирний житловий будинок

Джерело: Ігор Терехов/Telegram

У ніч на 31 травня російські війська вкотре обстріляли Харків. Міський голова Ігор Терехов повідомив про два “прильоти” у місті.

На жаль, потрапляння у багатоквартирний житловий будинок. Є руйнування і пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється, — зазначив мер.

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов також підтвердив, що є пошкодження цивільної інфраструктури.

Інформація щодо постраждалих перевіряється. Огляд профільними службами триває.

Зауважимо, близько 2 години ночі 30 травня російські окупанти атакували Харків. Поцілили по критичній інфраструктурі.

За даними Терехова, на місці удару зайнялась пожежа. Росіяни перебили газогін, пошкоджень зазнали і навколишні будинки, у яких вибито шибки.

Згодом мер міста повідомив, що внаслідок нічного обстрілу постраждало четверо осіб.

30 травня Головком Олександр Сирський відвідав українських захисників на Харківщині та повідомив про ситуацію в регіоні.

За даними Сирського, окупанти продовжують нарощувати сили для атаки на напрямку Стрілеча-Липці та у районі Вовчанська. Сюди ворог перекидає додаткові підрозділи з інших напрямків та полігонів. Попри це, головком впевнений, що цих сил росіянам не вистачить, аби здійснити повномасштабний наступ та прорвати оборону ЗСУ.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…