У Кривому Розі затримали російську інформаторку, яка допомагала ворогу окупувати Авдіївку

Джерело: Служба безпеки України

На Дніпропетровщині затримано російську інформаторку, яка допомагала війська РФ захопити Авдіївку.

Затримана, мешканка Авдіївки, шпигувала за Силами оборони під час боїв за місто. Зокрема жінка фіксувала локації опорних пунктів та вогневих точок українських захисників.

Також вона шпигувала за маршрутами руху та кількістю військових колон, які прямували на підсилення бойових позицій оборонців Авдіївки.

Отримані розвіддані затримана через месенджер передавала своїй сестрі – медику окупаційного угруповання РФ, яке брало участь у безперервних штурмах міста.

Родичка фігурантки доповідала про одержані відомості воєнній розвідці Росії.

Отримані від фігурантки дані росіяни використовували для планування бойових операцій з використанням штурмових груп, важкої артилерії та бомбардувальної авіації.

Коли в Авдіївці почались активні бої, інформаторка під виглядом переселенки виїхала до Кривого Рогу. На новому місці вона “залягла на дно” в орендованій квартирі, яку винаймала за соцвиплати для переселенців.

Однак співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігурантки, встановили місце, де вона ховалась від правосуддя, і затримали.

Під час обшуку в тимчасовому помешканні інформаторки виявлено мобільний телефон з доказами її розвідувально-підривної діяльності на користь РФ.

Слідчі Служби безпеки повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ).

Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.