Байден зреагував на вирок Трампу

Джерело: виступ Джо Байдена перед журналістами

Президент США Джо Байден прокоментував обвинувальний вирок суду щодо свого опонента Дональда Трампа, назвавши це “американським принципом”.

За словами Байдена, Дональд Трамп “завжди помилково вважав”, що уникне правосуддя за порушення законів.

“Американський принцип, згідно з яким ніхто не може бути вищим за закон, був підтверджений. Дональду Трампу були надані всі можливості для самозахисту, це була справа штату, а не федеральна справа. Його слухали дванадцять громадян, дванадцять американців, дванадцять таких же людей, як ви”, – наголосив Байден.

Байден додав, що заразу Трампа буде можливість оскаржити вирок суду.

“Так працює американська система правосуддя. А ось говорити, що система підтасована, тому що комусь не подобається вердикт, це нерозважливо, це небезпечно, це безвідповідально”, — наголосив він.

ДОВІДКА: 30 травня присяжні у Нью-Йорку ухвалили вердикт у кримінальній справі колишнього президента США Дональда Трампа.

Трампа звинуватили у кримінальному злочині за 34 пунктами, пов’язаними з фальсифікацією ділової документації в схемі підкупу порнозірки перед виборами 2016 року.

Присяжні у складі 12 осіб визнали його винним у фальсифікації ділової документації, пов’язаної з приховуванням виплат порноакторці Стормі Деніелс за мовчання. Для будь-якого вердикту була потрібна одностайність.

Трамп став першим президентом в історії США, якому висунули звинувачення у кримінальній справі.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.