Орбан заявив про намір створити у Європарламенті проросійську «коаліцію миру»

Джерело: Euronews

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на “марші миру” заявив про свій намір створити проросійську “коаліцію миру” в майбутньому складі Європарламенту, вибори до якого відбудуться за тиждень.

Очільник угорського уряду зазначив, що на цих загальноєвропейських виборах між собою змагатимуться два протилежних політичних табори – ті, хто готові воювати з Росією, й ті, хто зацікавлені у мирі з нею. Він та його прихильники представляють другий табір.

За словами Орбана, при цьому зараз у керівних органах ЄС переважають готові до війни з РФ.

Він також додав, що після перемоги проросійських сил у Брюсселі там буде створено “коаліцію миру”, яку нібито готовий буде підтримати Дональд Трамп в разі свого обрання на посаду президента США.

Прем’єр Угорщини зауважив, що для створення “коаліції миру” треба буде зайнятися перемовинами України й Росії, оскільки, як наголосив Орбан, “перемогти Росію неможливо”.

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відвідає з офіційним візитом Росію 8-10 липня для переговорів з главою РФ Володимиром Путіним, повідомили у міністерстві закордонних справ країни.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.

Президент Словаччини Петер Пеллегріні повідомив, що його країна збільшить постачання електроенергії в Україну вже восени у межах допомоги на тлі безперервних російських обстрілів об’єктів енергетичної інфраструктури.

На 89-му році життя помер албанський письменник Ісмаїл Кадаре.

Речник оперативного угруповання “Хортиця” Назар Волошин заявив, що українські позиції поблизу мікрорайону Канал у Часовому Яру знищені, тому тримати війська там надто небезпечно.