У Парижі виставили труни з написом «французькі солдати в Україні»: підозрюваних затримали

Джерело: le Parisien

1 червня біля підніжжя Ейфелевої вежі виявили п’ять трун, обгорнутих у прапори Франції із написом “Французькі солдати в Україні”. Трьох підозрюваних затримали, проводиться розслідування.

У суботу близько 9:00 на набережній Бранлі троє осіб виставили п’ять трун, обгорнутих у французькі прапори, з написом “Французькі солдати в Україні”.

Джерело: leparisien

Джерело видання поінформувало, що водія фургона, котрий перевозив труни, заарештували неподалік від вежі. Він розповів, що йому “заплатили 40 євро за перевезення людей і вантажу”.

Прокуратура Парижа підтвердила, що троє підозрюваних — громадяни Болгарії, Німеччини та України.

Наразі проводять розслідування, аби встановити “можливе іноземне втручання”.

Зауважується, що інцидент схожий з двома нещодавніми випадками. Так, у ніч з 13 на 14 травня меморіал жертвам Голокосту в Парижі невідомі облили червоною фарбою. Тоді як у жовтні 2023 року, після початку війни Ізраїлю та ХАМАС, на фасади кількох будівель у районі Парижа нанесли зірки Давида. Влада Франції приписала замовлені провокації російським спецслужбам.

Раніше у Financial Times повідомили, що європейські розвідувальні служби поінформовані щодо планів Росії по всьому континенту. Газета зазначає, що Росія вже почала “активніше готувати диверсії з метою заподіяння шкоди інфраструктурі на європейській території”.

Лист НАТО передував розслідування щодо російських секретних агентів у кількох європейських країнах: крім Німеччини, до них увійшли Чехія, Естонія, Латвія, Литва, Польща та Велика Британія.

Також варто зауважити, згідно з отриманим секретним документом, міністерство закордонних справ Росії розробило плани щодо послаблення західних країн, включаючи Сполучені Штати, і використання війни проти України для формування “світового порядку”, вільного від “американського домінування”.

Київська обласна прокуратура поновила право власності держави на ліс, що має особливе значення для екології столичного регіону. Рішеннями суду у чотирьох справах задоволено позови прокурорів до низки юридичних осіб про повернення лісових земель у Бориспільському районі загальною площею понад 60 га.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.