У Києві на містян впало дерево: поради на час штормового попередження

Джерело: Патрульна поліція України у Telegram

Вихідними у Деснянському районі Києва через сильний вітер на містян впало дерево, коли вони збирали речі та перебували в наметі. У Патрульній поліції нагадали правила, яких варто дотримуватися під час штормового попередження.

Інспектори, спільно з медичними та рятувальними службами, надали трьом постраждалим необхідну медичну допомогу та транспортували їх до медичних установ.

Поради під час штормового попередження:

  • Намагайтеся уникати перебування під розлогими деревами чи поблизу будівельних майданчиків.
  • Утримуйтеся якомога далі від рекламних щитів та ліній електропередач, оскільки пориви вітру можуть призвести до їх пошкодження.
  • Не залишайте транспортні засоби під деревами, рекламними щитами або біля стовпів електромереж.
  • Щільно закривайте вікна, двері та горища в будинках.
  • Приберіть із балконів та лоджій незакріплені предмети, які можуть впасти на вулицю.

У випадку надзвичайної ситуації, будь ласка, телефонуйте за номерами екстреної допомоги “112” чи “102” або повідомляйте аварійні служби.

Папа Франциск втрутився в скандал довкола сексуального насильства, до якого вдавалися католицькі священники в Бельгії, пообіцявши допомогу жертвам.

У Карпатах сьогодні, 30 вересня, випав перший сніг. За даними з гірської станції Піп Іван, о 9:30 температура повітря на вершині становила -5°С, спостерігався сильний північний вітер зі швидкістю 20-22 м/с та туман.

Зірки серіалу “Друзі”, актори Девід Швіммер, Ліза Кудров, Кортні Кокс та Дженніфер Еністон занепокоєні станом свого колеги Метта Леблана, який зіграв у серіалі Джої Тріббіані. Артист почав вести самітницький спосіб життя після смерті Меттью Перрі в жовтні 2023 року.

У Полтаві правоохоронці викрили керівника благодійної організації, якого підозрюють у продажі гуманітарних автомобілів, призначених для потреб ЗСУ. За інформацією пресслужби прокуратури, підозрюваний причетний до продажу 50 автомобілів на загальну суму 7 мільйонів гривень.

Український паравелосипедист Павло Баль виграв “бронзу” чемпіонату світу-2024 з шосейного велоспорту у Цюріху у групових перегонах класу H5.