Артема Ситника звільнили з посади заступника голови НАЗК

Джерело: пресслужба НАЗК

3 червня 2024 року заступник Голови Національного агентства з питань запобігання корупції Артем Ситник залишив свою посаду.

12 травня 2022 року Ситника призначили заступником Голови НАЗК.

Зауважується, що на цій посаді він відповідав за напрями:

  • координація взаємодії з правоохоронними органами та органами прокуратури, у тому числі забезпечення розгляду обґрунтованих висновків про злочини, виявлення активів осіб, причетних до військової агресії проти України;
  • фінансовий контроль, проведення спеціальних перевірок, моніторинг способу життя, перевірка дотримання вимог законодавства, в тому числі у сфері запобігання корупції;
  • запобігання та врегулювання конфлікту інтересів;
  • моніторинг і контроль виконання актів законодавства з питань етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Національне агентство дякує Артему Сергійовичу за його внесок в розвиток Національного агентства та всієї антикорупційної інфраструктури України, — зазначили у повідомленні.

До призначення на цю посаду Ситник очолював Національне антикорупційне бюро України. У січні 2015 року Ситник брав участь у конкурсі на посаду директора НАБУ, у березні був одним із чотирьох основних претендентів, отримав сім голосів. 16 квітня указом Президента його призначили на цю посаду.

У серпні 2015 року ГПУ почала досудове розслідування проти Ситника за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) кримінального кодексу України за включення сторонніх осіб до складу делегації для поїздки в Лондон. Однак згодом Посольство Великої Британії дало пояснення стосовно цього, після чого обвинувачення зняли.

2016 року Ситника критикували колишні колеги з адвокатської спільноти через проведені НАБУ обшуків на робочих місцях адвокатів, котрі працювали з фігурантами справи про злочинне заволодіння коштами ПАТ «Укргазвидобування».

12 квітня 2022 звільнений з посади голови НАБУ через закінчення терміну повноважень.

За 4,5 роки діяльності НАБУ під керівництвом Ситника було притягнуто до відповідальності більш як 550 осіб включно з 8 нардепами, трьома чинними заступниками міністрів, двома міністрами, очільниками Державної фіскальної служби, Держаудитслужби, Рахункової палати, експершим заступником секретаря РНБО, експершим заступником голови Нацбанку, більше ніж 45 суддями. А також скеровано до суду справи щодо керівників більше ніж 25 державних підприємств

  • Міністр юстиції України Денис Малюська та голова першої Ради громадського контролю НАБУ Віталій Шабунін прокоментували розслідування Bihus.Info щодо стеження за журналістами.
  • Глава “Центру протидії корупції” Віталій Шабунін прокоментував законопроєкт про лобіювання №10337, який голосуватиметься у парламенті 10 січня у першому читанні.
  • Голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що два кримінальних провадження, які відкрили проти нього, були за зверненням “прокремлівського” адвоката Ростислава Кравця.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

5 жовтня Букви опублікували матеріал про історію херсонки Олени Молокової, в якому йдеться про її…

Згідно зі ще не оприлюдненими планами НАТО, союзникам доведеться надати значно більше військ і зброї, щоб захистити себе від Росії, включаючи Німеччину.

Кібератака, ймовірно, пов’язана з китайським урядом, була націлена на мережу низки американських провайдерів широкосмугового доступу, потенційно отримавши доступ до інформації із систем, які федеральний уряд США використовує для санкціонованих судом запитів на прослуховування телефонних розмов у мережі.