На Буковині чоловіків, яких затримали під час перетину кордону, відправлятимуть до ТЦК

Джерело: “Суспільне

Начальник Чернівецького прикордонного загону Ігор Заруднєв повідомив, що затриманих на кордоні чоловіків під час спроби незаконного перетину негайно доставлятимуть до ТЦК.

Співробітникам прикордонної служби надали право викликали поліцію, аби ті, своєю чергою провели адміністративне затримання, і доставити військовозобовʼязаного до центру комплектування. Для цього треба, аби Національна поліція оголосила чоловіка у розшук.

“Раніше на усіх порушників, які намагались незаконно перетнути кордон, працівники складали протокол про адмінпорушення і відправляли в суд, який вирішував, яке покарання обрати. Зараз чітко прописано, якщо “по лінії ТЦК” людина перебуває у розшуку, прикордонники передають її поліції, а поліція доставляє прямо в ТЦК”, – заявив Заруднєв.

За його словами, зараз значно покращилася комунікація прикордонників напряму з працівниками ТЦК .

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.