Ілон Маск висловився щодо контрнаступу України згадавши про чисельну перевагу росіян

Джерело: Twitter-акаунт Ілона Маска

Американський мільярдер і винахідник, засновник компанії SpaceX та Tesla, а також власник соцмережі Twitter Ілон Маск поділився думкою щодо українського контрнаступу зазначивши, що Росія кількісно переважає Україну.

Він зауважив, що молоді українці та росіяни “довгий час гинули в окопах майже без територіальних здобутків”.

“Яка б сторона не пішла в наступ на міцно укріплені позиції, вона втратить набагато більше солдатів. Більш того, Росія чисельно перевищує Україну ~4:1, тому виграла б війну на виснаження, навіть якби втрати були рівні”, – наголосив Маск.

Фото: скриншот з twitter.com/elonmusk/

Він резюмував, що у випадку провалу контрнаступу ЗСУ з великими втратами, російські окупаційні війська захоплять ще більше українських територій. У зв’язку із цим, додав винахідник, Україна не здійснює масштабного наступу.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.