Росія відправить більше військової допомоги та інструкторів до Буркіна-Фасо

Джерело: Reuters

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров в середу, 5 червня, заявив, що Росія надішле додаткові військові постачання та інструкторів до Буркіна-Фасо.

Лавров здійснив низку візитів до Африки з початку війни в Україні, оскільки Росія, яка постраждала від західних санкцій, шукає нових торговельних партнерів.

Безпекові зв’язки Росії з Африкою зростають і включають такі країни, як Малі, Буркіна-Фасо та Нігер, де військові лідери захопили владу в результаті державних переворотів.

Крім того, згідно з даними росЗМІ, російський алюмінієвий гігант “Русал” веде переговори з урядом Сьєрра-Леоне щодо концесії на видобуток бокситів.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.