Столтенберг закликав союзників забезпечити безперервність військової підтримки України

Джерело: Reuters

6 червня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що західні союзники повинні забезпечити безперервність допомоги Україні, щоб прогалини у військовій підтримці більше не повторювалися.

Виступаючи під час візиту до Фінляндії, Столтенберг зазначив, що Україна потребує “передбачуваності та підзвітності” з боку союзників по НАТО щодо військової підтримки.

Протягом минулих місяців ми бачили деякі прогалини, деякі затримки в наданні військової підтримки Україні, — наголосив він під час пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом. — Ми повинні переконатися, що це більше не повториться.

Раніше у Handelsblatt повідомили, оскільки нині зростають сумніви стосовно спроможності України вистояти у війні на виснаження, збільшенням військової допомоги Альянс має надіслати чіткий сигнал Путіну.

Зауважимо, нещодавно Столтенберг закликав союзників зробити дві речі: мобілізувати більше підтримки для Києва найближчими днями, та переконатися у спроможності створити міцнішу та надійнішу структуру для довготривалої підтримки, щоб продовжувати допомогу на більш передбачуваній основі.

Також генсек НАТО прокоментував наслідки зволікання з погодженням допомоги у Конгресі США, зазначивши, що питання озброєння має прямий вплив на ситуацію на полі бою.

Раніше Столтенберг заявив, що Альянс працює над тим, щоб надіслати більше систем ППО в Україну, додавши, що затримки з наданням такої допомоги шкодять зусиллям Києва протистояти нападам Росії.

  • Глава Міноборони США Ллойд Остін повідомив, що всього за кілька місяців, завдяки зразковому керівництву та участі колег-членів Контактної групи, вдалося створити вісім “коаліцій можливостей”.
  • 31 травня глава НАТО Єнс Столтенберг заявив, що членам військового альянсу час переглянути деякі обмеження щодо використання озброєння, наданого Україні для підтримки у війні проти Росії.
  • США витратили на допомогу Україні менш як 3% воєнного бюджету, а ЗСУ вже знищили половину армії РФ – Ліндсі Грем.
  • 29 квітня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав Україну. Це вже третій візит глави Альянсу за час повномасштабної війни.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.