Бійці СБУ за тиждень знищили дев’ять ворожих танків та чотири системи ППО

Джерело: СБУ

Спецпризначенці Служби безпеки України за тиждень уразили дев’ять російських танків, чотири системи ППО та ліквідували 212 загарбників.

“За тиждень ударними дронами та іншими вогневими засобами спецпризначенці Служби безпеки вразили: 9 танків, 13 ББМ, 24 артсистем і РСЗВ, 4 систем ППО, 167 автомобілів, 4 БПЛА, 16 антен зв’язку та 1 автоматичну систему спостереження, 3 човни, 94 ворожі позиції та укріплення”, – йдеться у повідомленні.

Також спецпризначенці СБУ ліквідували 212 російських загарбників.

  • Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах, знищуючи особовий склад та техніку росіян.

МЗС України звернулося до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста з закликом “приєднатися до заходів гуманітарного реагування” в районах Курської області, котрі перебувають під контролем ЗСУ.

Лідер фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко придбав для Сил оборони 80 “Мавіків” з тепловізорами, а також мікросхеми для 2000 детекторів дронів “Ванільний цукорок”. 

Катар передасть Збройним силам України 24 самохідні гаубиці PzH ​​2000 у межах угоди з урядом Німеччини, повідомляє видання з посиланням на власні джерела. Натомість отримає від Берліна партії нових машин.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.