Кілька військових КНДР перетнули кордон з Південною Кореєю

Джерело: The Guardian

У Південній Кореї повідомили, що відкривали попереджувальний вогонь після того, як кілька північнокорейських військових ненадовго перетнули їх кордон.

Інцидент трапився ще 9 червня, однак відомо по нього стало лише сьогодні з повідомлення Об’єднаного комітету начальників штабів.

“Деякі північнокорейські солдати, які працювали у демілітаризованій зоні на центральному фронті, ненадовго перетнули військову демаркаційну лінію”, – мовиться у повідомленні.

У відповідь військові Південної Кореї видали попередження через радіотранслятори та здійснили попереджувальні постріли. Після цього солдати КНДР повернулись на свою територію.

Надалі “жодних незвичних дій не спостерігалось”, додали в ОКНШ.

У Південній Кореї вважають, що військові КНДР перетнули кордон випадково, оскільки це місце є лісовим масивом і там погано видно попереджувальні знаки.

Водночас варто зауважити, що зараз напруга між Північною та Південною Кореями суттєво зросла. Зокрема останніми днями КНДР відправила у бік Південної Кореї сотні повітряних куль зі сміттям у відповідь на “антипхеньянську пропаганду”.

Своєю чергою Південна Корея повністю припинила військову угоду від 2018 року та відновила пропагандистські трансляції через гучномовці уздовж кордону, що викликало гнів Пхеньяна.

Напередодні у Південній Кореї повідомили, що КНДР почала посилювати свої гучномовці уздовж кордону, які також припинила використовувати у 2018 році.

Експерти вважають, що відновлення роботи гучномовців з обох сторін може мати вагомі наслідки, адже минулі корейські дії “око за око” мали реальний вплив на відносини між сторонами.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.