Порошенку все ще не підписали відрядження для участі у Республіканському конвенті США

Джерело: Петро Порошенко

П’ятого Президента України та лідера “Євросолідарності” запросили на Республіканський національний конвент США. Політик ще місяць тому надіслав документи на оформлення відрядження, однак їх досі не підписали.

В етері телеканалу “Прямий” Порошенко розповів, що його, як члена Почесної Ради Міжнародного демократичного союзу (IDU) – а “Європейська Солідарність”, як і Республіканська партія США, входять до глобальної правоцентристської політичної родини IDU – запросили на Республіканський національний конвент США в Мілуокі у липні, на якому буде затверджений єдиний кандидат на президентських виборах в листопаді цього року.

Політик наголосив, що участь у цьому заході – це можливість внести українське питання у програму Республіканської партії.

“Принципово, вкрай важливо, щоб у програмі Республіканської партії були українські тези. І для цього потрібно працювати всім, хто має вплив, хто має запрошення. Всі мають об’єднати зусилля для того, щоб забезпечити і гарантувати двопартійну підтримку США – і демократів, і республіканців”, – сказав Петро Порошенко.

Він додав, що понад місяць тому подав документи для оформлення відрядження на конвет, однак його досі не підписали.

“До речі, відповідне запрошення я маю і для відвідання виставки озброєння – для того, щоб ми закупили новітні радіолокаційні станції для комплексів “Ай-Петрі”. На жаль, поки що також відрядження не підписане”, – зауважив Порошенко.

Він наголосив, що зривати постачання зброї для ЗСУ – неприпустимо і закликав припинити обмеження прав опозиції.

“Це треба давно припинити – до речі, виконуючи Резолюцію Європарламенту, яка чітко наголосила на незаконності подібної практики: обмеження прав опозиції, прав обраних народом народних депутатів. Нічого спільного з нашим рухом в Європу це не має”, – сказав Порошенко.

Під час поїздки на фронт лідеру фракції “Євросолідарність” Петру Порошенку подарували російський дрон “Ланцет”, котрий збили військові.

Російська інфлюенсерка Валерія Федякіна обманом виманила у інвесторів понад 22 мільйони доларів, які потім надіслала на потреби українського війська.

На Вінниччині викрили керівництво та членів військово-лікарської комісії (ВЛК), які оформили інвалідність колишньому місцевому депутату, якого підозрюють у замовному вбивстві.

Український боксер Олександр Усик закликав кандидата в президенти США Дональда Трампа посприяти у звільненні бійців “Азова” та інших українців з російського полону. 

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус має намір придбати 600 крилатих ракет Taurus, але ще не забезпечив необхідного фінансування.